Frifundne: Ydmygende nederlag for justitsministeren

Af Elisabeth Haslund & Jan Bjarke Nielsen, jbn@berlingske.dk

Torsdag den 13. december 2007, 13:38

De frifundne blev lykønsket efter dagens dom i Københavns Byret.
De frifundne blev lykønsket efter dagens dom i Københavns Byret. Foto: Claus Bjørn Larsen

 

Der var stor glæde, da alle syv tiltalte i dag blev frifundet for støtte til terrorbevægelserne FARC og PFLP i forbindelse med salg af t-shirts.

Lettelsen og glæden var ikke til at tage fejl af, da Københavns Byret her til middag frikendte alle syv tiltalte i sagen om terrorstøtte til FARC og PFLP, der begge står på EU’s terrorliste.

Efter dommen samledes de frikendte med repræsentanter fra andre foreninger, der også samler ind til fordel for det, de anser som “legitime frihedsbevægelser”.

– Sagen er et ydmygende nederlag for justitsminister Lene Espersen. Hun har gjort sig selv til grin ved at prøve at få dømt en pølsemand som terrorist, sagde en af de frikendte, Bobby Schultz, med henvisning til en pølsemand, der havde en reklame for Fighters+Lovers’ t-shirtsalg hængene til salg fra sin udsalgsvogn.

De syv frifundne har hver deres rolle i organisationen bag salget af blandet andet t-shirts – lige fra studerende, der havde pakket t-shirtkasserne til de web-folk, der har administreret firmaets hjemmeside.
Og de har nu tænkt sig at fortsætte indsamlingen, som byretten blåstemplede, til støtte for oprørsbevægelserne rundt omkring i verden.

– Nu mangler vi bare at få de konfiskerede midler tilbage fra politiet, så vi kan få dem sendt afsted til FARCs radiostation i Colombia og PFLPs plakattrykkeri i Palæstina, siger direktør i Fighters+Lovers, Michael Schølardt om dagens frifindelser.