Brecht eftermiddag

75 året for Hitlers overtagelse af magten

Klik her for at se og læse om det store vellykkede kulturararrangement, hvor Oktoberkoret sang, det svenske Röda Kapellet spillede, skuespiller Laila Andersson læste Brecht digte på dansk, maleren Mogens Høver havde illustret, sangeren Marianne Knorr sang nogle af Brechts digte akkompagneret af Søren Tuxen.

Læs og se omtalen fra det store Brecht arrangement

Lørdag den 22. november kl. 14 – 17

Program for en Brecht-eftermiddag i anledning af 75-året for nazismens overtagelse af magten i Tyskland.

14.00 – 14.15: Historisk indledning ved Anton Nielsen

14.15 – 15.00: Oktoberkoret synger og Röda Kapellet spiller digte fra “Svendborger Gedichte” af Brecht sat i musik af dirigenten Håkan Carlsson. De bliver vist på storskærm, hvor de følger de enkelte digte, samtidig med at de bliver spillet og sunget.

Laila Andersson læser digtene på dansk.

15.00 – 15.20: I pausen vil du få en sjælden oplevelse, nemlig at høre den tyske sanger og skuespiller Ernst Busch med kor over storskærmen synge ‘Den hjemlige opmarch’ og ‘Solidaritetssangen’.

15.20 – 16.00: Marianne Knorr synger nogle af Brechts digte bl.a. “Sangen om Surabaya-Johnny” akkompagneret af Søren Tuxen.

 

16.00 -16.–: Röda Kapellet spiller nogle af Brecht-Eisler-sangene efter publikums ønsker. – Det forventes at publikum synger med på sangene.

 

Sangbogen, der specielt er lavet til denne aften, er lavet sådan, at sange, tekster og digte er placeret i den rækkefølge, de fremføres på scenen.

 

Arrangementet er i samarbejde med Dokumentationcenter mod Historieforfalskning, FIR og Aktive Modstandsfolk.

 

Arrangementet afholdes i

3F`fagforening

Trekroner Bryghus.

Trekronergade 26. 2500 Valby

 

Nær Valby Station

 

 

17. Oktober 2008 kl. 12.00

Hvert år den 17. oktober bliver der holdt en mindehøjtidlighed for de danske spaniensfrivillige, der faldt i den spanske borgerkrig 1936 – 39.

I Churchillparken ved Esplanaden

vis-à-vis Frihedsmuseet .

Program:

Tale ved Allan Christiansen, Venner af de Internationales Brigaders Forening

Blomsternedlæggelse ved monumentet

“En hilsen til jer kammerater” ved Kurt Wilken

 

 
Den 2. oktober 2008 afslørede Theresienstadt Foreningen en mindesten på Langelinie til minde om de jøder og kommunister, der blev deporteret med det tyske naziskib “Wartheland” til Swinemünde, herfra blev jøderne sendt til Theresienstadt og kommunisterne til Stutthof.

På stenen er de danske kommunister i lighed med de danske jøder nævnt i teksten.

 

 

Fra indvielsen af det nye monument på Langelinie for årsdagen 2. oktober 1943, hvor de danske jøder og 150 kommunister blev deporteret med skib fra Langelinie til de tyske kz-lejre Theresienstadt og Stutthof.

(Se billederne fra afsløringen af mindestenen)

 

Kulturaften og julefrokost

December 2008:

Udgive en pjece om Horserød-Stutthofforeningen, vor historie og den aktuelle kamp