Der var mange talentfulde kunstnere blandt de indsatte og der blev malet en del under deres internering. Der vil løbende blive lagt værker ind.
- Portræt af Hans Kirk malet i Horserød. Kirk blev arresteret af det danske politi den 22. juni 1941. De følgende 26 måneders indespærring gjorde ham hård, og efterlod sine spor. Men han fik også skrevet en del. Bl.a. tredje og sidste bind af sin trilogi, men han fik den ikke med, da han sammen med andre kommunister den 29. august 1943 flygtede fra Horserød, og tyskerne brændte den efterfølgende – alt sammen ifølge hans egne oplysninger. Han gik sammen med sin familie under jorden. Hans Kirk har skrevet bogen: Breve fra Horserød.
- Sabotagen mod Siemens i Ryesgade malet af Anker Landberg, kaldet Snedkeren, der var kurér for Ejgil Larsen, som startede og ledede KoPa og BoPA til 1944. Snedkeren hentede “varer” hos Christian Staffe og forærede ham billedet. Lille John kendte billedet, da han efter krigen kom for at hente Christians datter.
- Maleri lavet af Knud Aage Larsen i Horserød 1942 og foræret til Villy Fuglsang.
- Edvard Heiberg var fange i Vestre Fængsel. Malet af ham selv som selvportræt, kom bagefter til Horserødlejren fra 26. september til 29. august 1943.
- Hans Kirk malet af Knud Aage Larsen i Horserød september 1941.
- Tegning af Horserød lejren
- Horserød 1942. Hænger på Horserød museet
- Horserød 1943. Maleriet er lavet af Emanuel Hansen. MAleriet hænger på Horserød museet
- ingen signatur. Maleriet hænger i Horserød museet
- Maleriet er malet af Emanuel Hansen. Maleriet hedder “Knud Aage tegner”. Maleriet hænger på Horserødmuseet.
- Malet til Jens Albert Andersen, skolelærer fra Odense. Han døde i Stutthof 24. januar 1944. Maleriet har hængt i hans enke Maria Andersens hjem, Maria blev over 100 år. Privat eje
- Maleriet hænger på Horserød museet
- Skilderhus
- Tegningen er lavet af KL. Tegningen hænger på Horserød museet.
- Tegning af vagttårn 1944. Tegningen hænger i Horserød museet.
- Tegning af vagttårn i Horserød fra 1947. Tegningen hænger i Horserød museet.
- Nicolaj Lykkeberg tegnet af Knud Aage Larsen i Statens Lejr Horserød 1941
- Maleriet er lavet af Knud Aage Larsen. Maleriet er et portræt af Villy Fuglsang.
- Niels Peter Madsen fra Vejle malet i Horserød. Niels Peter kom hjem fra Stutthof, men døde kort efter på Vejle Amtssygehus den 27. maj 1945. Billedet er i privat eje.
- Til venstre Nicolaj Jensen fra Roslev og til højre Peter Abildskov. P.H lampen blev anbragt i anledning af at Røde Kors kom på inspektion i Horserødlejren, lampen blev fjernet bagefter. Akvarel malet af Knudaage Larsen. Privat eje.
- Maleri lavet af Emanuel Hansen, maleriet er malet efter en russisk plakat, der forestiller Stalin med lille pige
- Celle malet af Hans Scherfig, mens han sad i Vestre Fængsel. Da kommunistloven blev vedtaget i 1941 foranlediget af Tysklands angreb på Sovjet, led Scherfig den samme skæbne som mange andre danske kommunister: Han blev arresteret af det danske politi og kom i Vestre Fængsel. På grund af en alvorlig øjensygdom endte han dog på en afdeling på Finsensinstituttet. Takket være god lægelig behandling fik han synet tilbage, men var under hele krigen under opsyn og måtte således leve i konstant frygt for at ryge samme vej som så mange andre partikammerater.
Kunstnerne
Anker Landberg 1916-73
Anker Landberg (1916-73) Maleren og grafikeren Anker Landberg (”Snedkeren”) var en af BOPA-lederen Eigil Larsens kurere, Han deltog også i en række af BOPAs mange aktioner. I en periode boede han illegalt sammen med den ligeledes illegale Eigil Larsen på dennes dækadresse i Hvidovre. Fotoet er taget i Horserød i foråret 1943
Knudaage Larsen 1900-1979
I juni 1941 begyndte interneringen af de danske kommunister. Blandt de internerede var den fynske maler Knudaage Larsen. Under opholdet malede han adskillige billeder med motiver fra lejrlivet og en række portrætter af sine medfanger. I 1943-45 var han flygtning i Sverige. Fotoet er taget i Horserød foråret 1943.