Artikel fra Arbejderen

– Vi anerkender ikke, at PFLP og FARC er terrororganisationer. Vi mener derimod, at de er befrielsesbevægelser. Anton Nielsen, formand for Horserød-Stutthof Foreningen.
Share on twitterShare on emailShare on print
Terrortiltalt: En politisk sag

Indland
– 12. Jan
Nu er det de tidligere frihedskæmpere og de fagligt aktives tur til at blive dømt for terror-støtte: Justitsministeren har besluttet at rejse tiltale i endnu to sager.
Den terrortiltalte formand for Horserød-Stutthof Foreningen, der organiserer tidligere kz-fanger og frihedskæmpere, er ikke i tvivl:Den kommende terror-retssag mod ham og foreningen er politisk.

– Anklageren og de politiske magthavere vil forsøge at gøre sagen til et juridisk spørgsmål, om vi har overtrådt terrorlovene eller ej. Men efter vores mening er sagen politisk, siger Anton Nielsen, formand for Horserød-Stutthof Foreningen, til Arbejderen.

– Vi anerkender ikke, at PFLP og FARC er terrororganisationer. Vi mener derimod, at de er befrielsesbevægelser, der kæmper mod henholdsvis en besættelsesmagt i Palæstina og for sociale forbedringer mod et brutalt regime i Colombia.

I mandags tiltrådte justitsminister Lars Barfoed Rigasadvokatens indstilling om at rejse tiltale mod Horserød-Stutthof Foreningen og dens formand for at yde økonomiske støtte til befrielsesbevægelserne FARC i Colombia og PFLP i Palæstina.

Både FARCog PFLP står opført på EU’s og USA’s terrorlister.

i offensiven

Horserød-Stutthof Foreningen er tiltalt for at have støttet PFLPmed i alt 17.690 kroner. Pengene var en støtte til PFLP’s humanitære arbejde i Gaza ovenpå Israels massakre på civilbefolkningen for to år siden.

– Terrortiltalen mod mig og foreningen er fuldstændig urimelig. Vi ikke bruge så meget tid på at forsvare os. I stedet vil vi forsøge at komme i offensiven og angribe de udemokratiske terrorlove og det samfundssystem, der har skabt dem, uddyber Anton Nielsen.

Han understreger, at uanset retssagens udfald, har foreningen opnået deres mål:Nemlig at udfordre og sætte terrorlovene til debat.

Udover tiltalen mod foreningen, er han tiltalt for at have støttet foreningen Oprørs indsamling til FARC og PFLP med 1000 kroner.

Anton Nielsen fik i april sidste år sit hjem ransaget af politiet. Betjentene krævede blandt andet adgang til Anton Nielsens computer, hvor de beslaglagde et referat fra et møde i Horserød-Stutthof Foreningen.

faglige på anklagebænken

Også talsmanden for Den Faglige Klub i København er blevet terrorsigtet for at have støttet den colombianske oprørsbevægelse FARCmed 10.000 kroner.

Pengene er sendt til en tidligere colombiansk tillidsmand, der måtte flygte fra dødstrusler og derefter tilsluttede sig FARC.

Den Faglige Klub i København er en sammenslutning af tømrere, snedkere og andre medlemmer af den nu forhenværende fagforening, Træ-Industri-Byg i København, »med holdninger til venstre for socialdemokraterne«. Talsmanden, Viggo Toften-Jørgensen, er også tidligere blevet ransaget og han er helt afklaret med retssagen:

– Det er helt urimeligt, at vi bliver sat på anklagebænken. Vi har valgt at støtte FARC. Der er i den grad brug for en befrielsesbevægelse i Colombia, der kan give regimet modstand. Desværre må vi konstatere, at den danske regering endnu en gang har valgt forkert side, siger Viggo Toften-Jørgensen til Arbejderen, der kan overbringe ham nyheden om terrortiltalen.

Han uddyber:

– Det er de forkerte, der bliver dømt. Det er regeringen og dens paramillitære støtter, der er terrorister i Colombia – ikke FARC. Det er ikke forkert at give penge til FARC. Det vil jeg forsøge at overbevise dommeren om, siger han.

Det er statsadvokat, Lise-Lotte Nilas, der er anklager i sagen. Der vil i begge sager blive rejst tiltale for overtrædelse af straffelovens § 114 b, som er en del af den såkaldte »terrorlov«.

Københavns Politi startede efterforskningen af sagerne allerede i 2006, men der rejses først tiltale nu, fordi man har afventet udfaldet af to lignende sager mod tøjfirmaet Fighters+Lovers og Foreningen Oprør.

Patrick Mac Manus, talsperson for Foreningen Oprør, blev i marts sidste år idømt et halvt års betinget fængsel i Københavns Byret for at sende penge til FARCog PFLP.

Imarts 2009blev Fighters+Lovers dømt for terror-støtte. Højesteret fandt, at firmaets t-shirts var i strid med terrorlovene, fordi overskuddet skulle gå til oprettelsen af et trykkeri drevet af PFLP i Palæstina og en radiostation drevet af FARC i Colombia.